Dieta, która wzmacnia chorego

Post zbiorowy
1 wpisy

Pobyt na oddziale to trudny czas dla pacjenta i jego bliskich. Ale problemy i stres rzadko kończą się z chwilą otrzymania wypisu. Zwłaszcza gdy choroba oznacza długie leżenie w łóżku. Jeżeli opiekujesz się osobą przewlekle chorą, wśród obowiązków jest również dbanie o odpowiednią dietę chorego. O zasadach i zaleceniach żywieniowych osób z dysfunkcją ruchu opowiedzą – podczas listopadowego spotkania Pro salute – Beata Czernik i Bożena Hoinkes, specjalistki dietetyki ze Szpitala Ślaskiego w Cieszynie. 

Wykład rozpocznie się 27.11 (wtorek), o godz. 16.00, w Sali konferencyjnej Pawilonu Diagnostyczno-Zabiegowego Szpitala Śląskiego w Cieszynie, wstęp bezpłatny.

Unieruchomienie zawsze, niezależnie od wieku, jest dla organizmu niełatwym wyzwaniem – gdy trwa dłużej – ma zwykle znacznie poważniejsze konsekwencje. Pojawia się nie tylko ogólne osłabienie organizmu, ale i spadek tolerancji wysiłku. Aby chory szybciej odzyskał siły, trzeba przyspieszyć regenerację organizmu, nie obciążając układu pokarmowego, poprzez wprowadzenie wzmacniającej diety.

Zagłosuj!

4 punkty
Fajne Nie lubię

Razem głósów: 2

Fajne: 0

Procent fajnych głosów: 0.000000%

Słabe: 2

Procent słabych głosów: 100.000000%

Ten wpis został dodany przez jednego z czytelników lub redakcję. U nas każdy może dodać coś od siebie:) Dodaj swój własny wpis!

Dodaj komentarz